Sunday, March 24, 2024

Arcade stiliaus kontroleris

 Konstravimo epizodas lietuviškai. 

Gal dabar darysiu lt įrašus, jei jų dar bus. 

 Šiandien gavau pigų arcade kontrolerio rinkinuką. 



Klavišai, usb interfeisas, svirtelė.pajungimo laidai. Nėra korpuso, reik savo pateikt. Motininės dėžė labai panašaus dydžio kaip reikia! :D Laikinai tiks. 


Surastas šablonas mygtukam yra hitbox tipo (be svirtelės), bet man tik reikėjo dešinės dalies, kad skylutes išgręžt centrai kur reikia būtų. Nepamatavau, pasirodo 25mm mygtukam ten, o ne dažnesniem 30mm, tai truputį per arti gavos pora skylių, paskui jau iš akies viską nusipiešiau ir pragrežiau kūginiu grąžtu. Nekorektiškai pradėtas darymas pažeidė struktūrą ir suminkštėjo perdaug viena vieta, ir pertvarėlė nuplyšo tarp mygtukų. Bet sudėjus viską laikos, tai palikau. Kai kolapsuos perkonstruosiu kitam "korpuse" arba suklijuosiu šitą. 




Kompas mato kaip generic kontrolerį, tik mygtukų laidus turėjau pakaitaliot, nes sujungus 1234 neatitinka iprastos konfigūracijos, o aprašyta nieko nebuvo. Tiesa yra daugiau jungčių mygtukam nei aš panaudojau, nežinau ką ten daro dalis(du turbūt atitinka svirtelių paspaudimus, bet clr neišku ką clearina, ir mode neaišku kam, gal analog gali svirtelę naudot... ), užtenka kiek pateikta (10). Svirtelę pritvirtinau karštais klijais ir plilipo mirtinai iškart ir kreivai. Bet nesijaučia naudojant tie keli laipsniai. Usb interface plokštė kol kas tabaluoja, nes atrodo turėsiu vistiek vėliau išlupt iš šitos dėžės viską.




Tadaaaaaa! Rankų darbo kontroleris su pigiausias komponentais done :) ant Mortal Kombat 11 pabandžiau. Nebemoku fighting geimų jau. Koks geras tikslumas svirtelės kai reik kryptis keist, pulteliu man taip nesigauna. Tiesa labai įprast reik, ir kontroleris ant kelių kitaip ir svirtele ranka, ne pirštu valdai.

No comments:

Post a Comment